Huidverzorging

Bisabolol in cosmetica

196views

Beschrijving van bisabolol

Al honderden jaren gebruiken mensen dit onderdeel in de dermatologische praktijk, op basis van de ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen.
Bisabolol – het hoofdbestanddeel van essentiële olie van kamille, een waardevol ingrediënt dat een effectief ontstekingsremmend effect heeft, zonder enig giftig of irriterend potentieel. Bisabolol verlicht alle symptomen, ongeacht hun oorsprong.
Natuurlijk bisabolol bestaat in twee structurele vormen: alfa en bèta. Alfa-bisabolol wordt het meest gebruikt in cosmetische producten. Alfa-bisabolol vermindert effectiever roodheid, elimineert peeling en herstelt de natuurlijke toon.

Functies van bisabolol

Bisabolol verzacht perfect, verbetert de conditie van de beschadigde hydrolipidenmantel en het uiterlijk van een vochtarme huid, en bevordert de elasticiteit ervan. Vanwege het gehalte aan bioactieve moleculen in hoge concentratie versnelt het de genezingsprocessen van de huid. Bisabolol kan worden beschouwd als een effectieve beschermer die het risico op huidbeschadiging door fysische en chemische factoren vermindert.

Bisabolol bevat een hoge concentratie vitamine B5, bekend als panthenol. En het is bekend dat vitamine B5 het niveau van ontstekingsmediatoren in de huid vermindert, waardoor irritatie aanzienlijk wordt verminderd en het verzachtend werkt.

Het reinigen van de huid tegen ziekteverwekkers is een andere functie van bisabolol, gekenmerkt door een uitgesproken antimicrobiële eigenschap. Het voorkomt de groei van pathogene en opportunistische schimmels en grampositieve bacteriën. Tegelijkertijd kan bisabolol worden beschouwd als een van de veiligste antiseptica: het is absoluut niet giftig en irriteert zelfs de meest reactieve huid niet.

Bisabolol in verzorgingsproducten vertoont de eigenschappen van een “geleider” – het verbetert de penetratie van andere actieve ingrediënten in de huid en fungeert zelf zowel als een actief als een hulpingrediënt.
In hoogwaardige cosmetische producten wordt bisabolol opgenomen in de vorm van liposomen in combinatie met fosfolipiden (met name lecithine), glycerine en andere actieve ingrediënten. In liposomen werkt bisabolol zowel als een vochtinbrengend en voedend middel als als een natuurlijke drager die de opname van andere actieve ingrediënten verhoogt en een grotere biologische beschikbaarheid van het product garandeert.

Als u een schoonheidsspecialist bent, raden wij u aan deze door te nemen. Na onze bevestiging komt er aanvullende professionele informatie voor u beschikbaar.