Huidverzorging

Huidverzorging in de winter. Wat zoeken we in de compositie?

207views

Tijdens het koude seizoen heeft onze huid extra bescherming nodig. Daarom is het zo belangrijk om zorgvuldig crèmes en maskers te selecteren. In de winter neemt de aanmaak van de huideigen lipiden (vetten) af, waardoor de huid haar natuurlijke bescherming verliest en zeer kwetsbaar wordt voor koude en droge binnenlucht.

De huid raakt uitgedroogd, er ontstaat een trekkerig gevoel, het wordt ruw, dof, er verschijnen schilfers en de vette huid tegen de achtergrond van uitdroging wordt nog vettiger. Vaartuigen reageren op temperatuurveranderingen: ze zetten uit en trekken samen, volgens het natuurlijke mechanisme van thermoregulatie. Als ze zich dicht bij het oppervlak bevinden en de huid dun is, kan roodheid optreden. En gezichtsverzorging in de winter moet met al deze factoren rekening houden.

Veel vrouwen schakelen in de winter traditioneel over op dikke crèmes. Maar als de oliebasis van een dergelijk product bestaat uit aardolieproducten (vaseline, minerale oliën en vloeibare paraffines), dan kunnen we in plaats van bescherming het effect krijgen van het verstoppen van de huidporiën. Dergelijke producten helpen de huid niet herstellen, versnellen de celvernieuwing niet en stimuleren de eiwitgroei niet. Ze kunnen niet diep in de lagen van de dermis doordringen; ze liggen alleen op het huidoppervlak en vertragen het regeneratieproces.

Een ander ding zijn natuurlijke plantaardige oliën. Natuurlijke cosmetische olie is een onmisbaar huidverzorgingsproduct met vele voordelen!

Laten we u over enkele van hen vertellen.

BABASSU-OLIE

Waardevolle olie wordt verkregen door het persen van de zaden van de Attalea speciosa-plant uit de Palm-familie, die groeit in Brazilië, in het Amazonegebied. De plant is hier al sinds de oudheid bekend. De samenstelling van de olie is vergelijkbaar met talg (een natuurlijk bestanddeel van de menselijke huid), waardoor de olie zeer goed wordt waargenomen, snel wordt opgenomen en gemakkelijk wordt verdeeld. Verzadigde vetzuren creëren een beschermende barrière die de schadelijke effecten van externe factoren voorkomt. Deze olie wordt beschouwd als een van de beste vochtinbrengende crèmes, waardoor deze zachter en zijdezachter wordt.

De samenstelling omvat: luaarzuur met antibacteriële werking; palmitisch, myristisch – verbetert de penetrerende eigenschappen; caprylzuur, caprinezuur – antimicrobieel. In combinatie met oliezuur, dat onstabiel is voor oxidanten en affiniteit heeft voor de lipidenlaag, bieden ze voeding aan de dermis en haarschachten zonder een uitdrogend effect. In combinatie met linolzuur voorkomen deze stoffen het verouderingsproces, elimineren ze de eerste rimpels en versterken ze het effect van de penetratie van nuttige stoffen in de diepere lagen van de huid.

Interessant feit: In Brazilië is de olie zowel een huidverzorgingsproduct als een behandeling voor artritis.

BOTERKRAMBE

Crambe-olie, of Abessijnse mosterdolie, wordt verkregen uit een oliezaadgewas van de Brassicaceae-familie. De plant wordt gewaardeerd vanwege het hoge oliegehalte in de zaden (tot 46%) en de vetzuursamenstelling van de olie.

Liftend serum met crambe-olie

Vetzuurpercentage:

  • Erucisch – 55-56%
  • Oliezuur (Oliezuur) – 15-18%
  • Linolzuur – 10%
  • Linoleenzuur – 5-7%
  • Eicosenoïsch – 3%
  • Tricosaanzuur – 3%
  • Behenisch – 2%
  • Stearinezuur – 0,2%

Een bijzonder kenmerk van crambe-olie is de hoge mate van weerstand tegen oxidatie en hoge temperaturen.

• Crambe-olie is een halfdrogende olie, trekt snel in de huid en laat geen vette glans achter.

• Heeft uitstekende conditionerende eigenschappen, geschikt voor zowel huid als haar.

• Geeft glans en glans aan een doffe en levenloze huid.

• Helpt de huidtint en textuur te verbeteren.

• Kan in pure vorm gebruikt worden voor de verzorging van de gevoelige huid rond de ogen.

• Beschermt de huid tegen UV-straling en wordt gebruikt in zonnebrandmiddelen. Geschikt voor huidverzorging na het zonnebaden.

• Verzorgt wimpers, versterkt ze, voorkomt uitval, maakt ze dikker en mooier.

Interessant feit: Indien luchtdicht bewaard, kan het maximaal 5 jaar in de koelkast worden bewaard.

PASSIEBLOEMOLIE OF PASSIEBLOEMOLIE, PASSIEBLOEMEXTRACT, PASSIEBLOEM.

De plant groeit in de tropen (Brazilië, Australië, Mexico, Afrikaanse, Aziatische landen) en wordt gewaardeerd om zijn decoratieve, gastronomische en geneeskrachtige eigenschappen.

Sinds de oudheid wordt passievrucht (de vrucht van de eetbare passiebloem) als voedsel gebruikt en wordt zaadolie gebruikt voor cosmetische en medicinale doeleinden. Het eten van passiebloembessen levert vitamines op, verbetert de spijsvertering en kalmeert. Passiebloemolie wordt in de geneeskunde veel gebruikt als kalmerend middel en helpt slapeloosheid te bestrijden. Het doet ongeveer hetzelfde als onderdeel van cosmetica: het kalmeert de ontstoken en geïrriteerde huid, verzacht de droge en vochtarme huid en verlicht ook de jeuk. Volgens een aantal onderzoeken kan passiebloem de synthese van melanine (huidpigment) verminderen, waardoor het een nuttig bestanddeel is in oplichtende cosmetica.

Het is een van de rijkste bronnen van linolzuur (Omega-6) -72,6%, dat wordt gebruikt bij de productie van cosmetica. Passiebloemextracten en -olie zijn krachtige antioxidanten omdat ze lycopeen, carotenoïden en fenolverbindingen bevatten die de huid beschermen tegen ultraviolette schade.

Passievruchtolie:

  • hydrateert de huid, verbetert het vermogen van weefsels om vocht vast te houden;
  • zal de toon en kwaliteit van het omhulsel verbeteren;
  • zal de diepte van rimpels verminderen, de actieve vorming van nieuwe groeven voorkomen, slap weefsel versterken en beschadigde gezichtscontouren helpen herstellen;
  • egaliseert de teint, stimuleert een fluweelzacht oppervlak, een gezonde glans;
  • zal een ontstekingsremmend effect hebben, het beeld van defecten verbeteren;
  • stabiliseert de afscheiding van talg, vermindert het lumen van de poriën;
  • reinigt het oppervlak van dode cellen;
  • zal de zwelling verminderen.
Passiebloemolie (passievrucht) is ideaal voor de verzorging van de droge huid.

Als u schoonheidsspecialist bent, raden wij u aan zich te registreren. Na onze bevestiging komt er aanvullende professionele informatie voor u beschikbaar.